Avsluttet best i spennende oppgjør – Larvik
Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Avsluttet best i spennende oppgjør

Larvik Håndballklubb vant 29-24 over Follo søndag. Gjestene kom likt et kvarter før slutt (22-22), men hjemmelaget var best da det skulle avgjøres.

Maja Furu Sæteren fikk endelig sin debut for Larvik Håndballklubb, etter å ha trent seg opp fra skaden like etter hun kom til klubben. Via spill på yngre lag var hun endelig klar for debut på elitelaget. Hun var den eneste spilleren i stallen som hittil ikke har spilt offisielle kamper for klubben, men nå er debuten unnagjort og forhåpentlig kan hun bidra stadig mer for klubben.

Alvilde Riiser Hegge var tilbake i Larvik-troppen etter skadeavbrekk og måtte erstatte Emma Skinnehaugen i sluttminuttene, da hun hinket av banen.

Guro Ramberg var dagens goalgetter i Jotron Arena. 11 mål og godt spill ga henne også prisen som banens beste etter kampen.

Follo er nyopprykket, men har tidligere spilt én sesong i eliteserien – da Larvik var i 1. divisjon i 2019/20. Lagene har møtt hverandre to ganger i cupen, men dette var første møte i seriesammenheng.

Larvik tok ledelsen i kampen, men gjestene hengte seg på og lot ikke hjemmelaget stikke av. Larvik var klart best da kampen skulle avgjøres.

– Det var veldig gøy med seier. Egentlig følte jeg vi hadde vi god kontroll i hele kampen, selv om det var likt to ganger midtveis i 2. omgang. Det skulle skje noe alvorlig galt om vi ikke klarte det, det var følelsen jeg hadde. Vi falt ikke sammen da de kom likt, men sto på kampen ut og fikk betalt for det, forteller en glad Tiril Merg.

Tiril Merg jubler med Andrea Rønning. Foto: Svein André Svendsen

Det var blant annet takket være to susere fra Tiril Merg, som endelig fant nettmaskene.

– Victoria Solli Berg sto godt i mål, og vi fikk ekstra bra betalt de gangene vi sto godt i forsvar. Jeg synes vi hadde god energi i laget, og det var viktig å vise at vi vant i en kamp vi skal ta. Follo har null poeng, men er et bra lag. De gir seg ikke, sier hun.

Follo står med tap i samtlige åtte seriekamper så langt denne sesongen. En måned før seriestart ble det klart at Follo mistet toppscoreren fra forrige sesong. Andrea Fossli kom inn på politihøgskolen i Bodø og skal ved siden av spille for Junkeren.

Fakta fra kampen finner du her