Håper på mange tilskuere mot Fredrikstad – Larvik
Timeout. Foto: Svein André Svendsen

Håper på mange tilskuere mot Fredrikstad

Da er det klart for nok en kamp i Jotron Arena, og denne gangen er det en hardtsatsende gjeng fra plankebyen på motsatt side av banen!

Onsdagens NM-kamp mot Vipers ble ikke helt som vi hadde håpet på, selv om det var forventet at bortelaget skulle vinne kampen. 

I 1. omgang klarer vi å holde fasongen defensivt i store deler, men ender opp med fem kontringsmål i sekken, og en Nora Mørk i meget godt spillehumør. 

Til pause går vi med 9-16, noe som egentlig er ganske respektabelt. I 2. omgang blir vi dratt i alle kanter av et godt Vipers-angrep, og vi sliter med å komme til de riktige sjansene. 

I perioder ser det meget bra ut, men det blir tøft mot en gjeng med meget gode håndballspillere. Vi kan ta med oss at flere av de yngste jentene på laget får kjenne på nivået, og det er også en viktig del av det hele. 

Nå har vi fått noen gode treningsdager, og forbereder oss til en tøff batalje mot et Fredrikstad-lag med et uttalt mål om topp 6-plassering i årets liga. De spiller med svært høyt tempo i spillet med ball, og har mange jenter med mye fart i beina. 

Vi jobber egentlig videre med de samme tingene, uavhengig av hvem som står på motsatt banehalvdel. De siste par ukene har forsvarsspillet vært prioritert, og vi har endret ganske mye på hvordan vi posisjonerer oss, og hvilke avtaler vi har mellom hver enkelt posisjon. Vi tilpasser oss noe etter hvem vi møter, men prinsippene er ganske like fra kamp til kamp.

I angrepsspillet er det fokus på å videreutvikle de systemene vi har, slik at vi ikke blir forutsigbare. Det handler om å få flere spillere til å beherske de systemene vi bruker og øke kvaliteten i det vi gjør. 

På søndag er det igjen en god mulighet til å se hvor langt vi har kommet, og vi gleder oss virkelig til kamp! Det handler om å teste hvor god man kan være på akkurat den dagen, og da må man slippe seg løs og være offensiv i hodet!

Jeg håper virkelig det kommer mange på tribunen, det er ubeskrivelig moro når det er mye folk i Jotron Arena! 

Vi ses i hallen!
Eirik