Knallgod forsvarsinnsats – Larvik
Guro Ramberg og Tine Stange. Foto: Celine Fritzon

Knallgod forsvarsinnsats

Larvik og Fredrikstad spilte jevnt lenge, men til slutt fikk Larvik betalt for det kompakte forsvarsspillet og dro fra mot slutten.

– Vi spilte en knallkamp i forsvar. Selv om jeg ikke er fornøyd meg egen innsats fremover, er jeg veldig fornøyd med kampen, sier Andrea Rønning.

– Vi fightet, fikk noen fine brudd og dueller. Kantene gjorde det også bra, og det gir så mye energi til hele laget. Det var veldig sterkt av oss å vinne i dag. Det var jevnt helt til 15-20 minutter ut i 2. omgang. Vi spilte vårt spill og fikk i tillegg noen enkle kontramål da de gjorde feil i angrep.

Guro Ramberg gir en god klem til Alma Grizovic. Foto: Celine Fritzon

Fredrikstad hadde akkurat tatt ledelsen 16-15 da Alma Grizović måtte ut med foreløpig uvisst skadeomfang midt i 2. omgang.

– Det er veldig kjipt med Alma. Vi var litt redd for at det ville prege oss, men Alma er et så fantastisk menneske, så vi ville bare vinne for henne. Det ble en veldig bra lagseier i dag, konkluderer Andrea Rønning.

Det ble også ny tilskuerrekord for sesongen. 488 tilskuere så kampen.

Andrea Rønning. Foto: Celine Fritzon

Med Tiril Merg ute etter fingerskaden mot Vipers, dukket Tine Stange plutselig opp og gjorde en flott jobb i forsvaret.

– Jeg har verken sagt at jeg er med eller har lagt opp. Jeg har vært på noen treninger, og med Tiril ute, fikk jeg spørsmål om jeg kunne være med, forklarer Tine Stange.

Hun hadde kanskje litt overtenning til å begynne med, med to kjappe utvisninger, men hun gjorde en flott jobb i forsvarsspillet.

– Jeg følte jeg fikk gitt litt juling. Vi var tette og kompakte i store deler av kampen, så det var kjempegøy. Det var ikke vå mange mål i kampen, så det var bra bakover. Keeperne var gode, også. Det var bra jobbet av alle sammen – en skikkelig lagseier, sier Stange.

– Ser vi deg senere i sesongen?

– Jeg vet ikke helt. Det er ikke noe tvil om at det er kjempegøy å være med, det er ikke noe tvil om det. Men så er det en kabal som skal gå opp, det står litt mer på det. Det var skikkelig deilig å vinne. Det var bra stemning, sier hun.

Guro Ramberg ble kåret til kampens beste spiller. Hun var også kampens toppscorer, med åtte mål. Foto: Celine Fritzon

Fredrikstad Ballklubb er 20 år i år og spiller sin 10. sesong i eliteserien denne sesongen. Klubben stiller med et nytt lag, med mange unge spillere.

Det ble det første møtet med forrige klubb for Andrea Rønning, trener Eirik Haugdal og spillerassistent Thomas Bråthen. Dorthe Groa spilte også i Fredrikstad for tre sesonger siden.

Dorthe Groa. Foto: Celine Fritzon

Dorthe Groa scoret to mål og nådde med det 1000 scoringer i sin karriere. 116 av dem scoret hun den sesongen hun var i Fredrikstad.

Fakta fra kampen finner du her