Opp på sluttspillplass – Larvik
Tine Stange. Foto: Svein André Svendsen

Opp på sluttspillplass

Larvik vant 33-19 over Oppsal lørdag ettermiddag og spilte seg opp på sluttspillplass to serierunder før slutt.

Etter 14 seirer på rad over Oppsal, kom det to tap under pandemien. Lørdagens seier ga Larvik 8. plass – foran Fredrikstad, som har en kamp mindre spilt. Det skiller kun tre poeng fra Aker på 7. plass til Tertnes på den siste kvalifiseringsplassen.

– Denne kampen var superviktig for hvordan det ser ut videre. Vi har jobbet masse med å være til stede og være klare til kamp. Det har vært fullt fokus fra alle helt siden vi kom inn i hallen. Det er veldig gøy å være en del av det, synes Tine Stange.

Den evigvarende Tine Stange hadde verken bestemt seg for å legge opp eller fortsette foran denne sesongen, men selv med sporadiske innhopp har hun flere kamper denne sesongen enn forrige. Hun ser en tydelig utvikling i laget denne sesongen.

– Det er mye mer trøkk, flere tar ansvar. De begynner å bli tryggere og sikrere på spillet, og samspillet. Jeg synes laget har vokst kjempemye, og så koser jeg meg litt i ny og ne. Så får vi se hvordan det blir videre. Det er veldig gøy å være med på, kommenterer hun.

Oppgjøret mot den nedrykksklare Oslo-klubben var den siste av de utsatte kampene for Larviks del denne sesongen. Først i midtuka foran siste serierunde kommer alle lagene à jour.

Larvik startet forrykende, og ledet 9-1 etter 15 minutter. Da hadde Oppsal allerede brukt sin andre timeout for dagen.

Etter 21 minutter var Larvik ti mål foran, 14-4. Larvik-trener Eirik Haugdal rullerte godt på laget.

Da Maja Furu Sæteren la på til 20-7 allerede før pause, satte hun samtidig Larviks mål nummer 500 i kamper mot Oppsal i eliteserien.

Til slutt ble altså seieren på 33-19. Det var både flest antall mål og største seiersmargin for Larvik i eliteserien denne sesongen.

Tirill Mørch ble kåret til banens beste i det som ble en skikkelig selvtillits-boost foran de to siste seriekampene denne sesongen.

Onsdag er det nok en viktig hjemmekamp for å holde på sluttspillplassen, mot Ravens.

Fakta fra kampen finner du her