Klatrer til historisk tredjeplass – Larvik
Victoria Solli Berg. Foto: Svein André Svendsen

Klatrer til historisk tredjeplass

Larvik Håndballklubb klatrer til en historisk tredjeplass i eliteserien, når det endelig blir kamp igjen etter tre ukers pause.

Når Sola kommer på besøk onsdag spiller Larvik sin 684. kamp i eliteserien – som er tredje flest av alle klubber som har spilt i eliteserien siden kvinnene startet med seriespill i Norge i 1967.

Før sesongstart lå både Gjerpen (683 kamper i eliteserien) og Stabæk (681) foran Larvik, men mot Storhamar vil Larvik overta tredjeplassen og stå med tredje flest kamper i eliteserien gjennom tidene. Nordstrand har fortsatt flest, med 893.

PS! På adelskalenderen slås Larvik Håndballklubbs kampantall sammen med Larvik Turns tall fra tre sesonger i eliteserien på 80-tallet.

Den Larvik-spilleren som har flest kamper i eliteserien er Tonje Larsen, med 380. Tar vi med alle hennes kamper også i andre turneringer for Larvik HK, er totalen hennes i rødt og hvitt 684 – tilfeldigvis samme antall som Larvik når i eliteserien onsdag.

Kampen mot Sola spilles tre uker etter kalenderårets første kamp, mot Vipers. Det har blitt to utsatte kamper etter smitte hos motstanderen. Nå blir det et hektisk kampprogram utover våren for Larvik Håndballklubb.

Mot Sola blir det veldig gøy å komme i gang igjen, synes målvakt Victoria Solli Berg.

– Det kommer et tett kampprogram fremover, så det blir viktig å holde fokus på det vi gjør sammen hver dag, for å fremstå best mulig i hver enkelt kamp. Resultatene kommer deretter, sier hun.

– Selv om det var kjedelig med avlysninger, ga det oss litt ekstra tid til å forberede oss på perioden som kommer. Vi har de siste par ukene i større grad kunne fokusere på oss selv og skape en felles forståelse av hvordan spillet vårt skal være i siste halvdel av sesongen. 

Hun forventer at kampen mot Sola blir fylt med tempo og trykk. 

– Siden begrensingene rundt antall tilskuere nå har lettet, blir det forhåpentligvis god energi fra publikum også. Det gleder vi oss til!