Ingen jubileumsgave fra Vipers – Larvik
Mia Vik Gabrielsen. Foto: Svein André Svendsen

Ingen jubileumsgave fra Vipers

Larvik by fylte 350 år, men som ventet var det Vipers som tok seg av feiringa i Jotron Arena på selve jubileumsdagen.

Mia Vik Gabrielsen var en av de som vanligvis ikke spiller så mye, som fikk spilletid mot Vipers. Mot slutten av kampen fikk hun oppgaven med å ta straffe på Vipers svenske målvakt Evelina Eriksson.

– Jeg var ikke så stressa, jeg tenkte bare jeg skulle skyte det beste jeg kan og håpe den går i mål. Og det gjorde den!

Hun synes det er gøy å få prøve seg mot de beste.

– Det er høyt tempo og sterke jenter, men jeg må bare gi alt og gjøre det jeg pleier. Man må ikke gjøre det vanskeligere enn det er. Jeg må bare «gutse» på og håpe det går, sier Mia Vik Gabrielsen.

Og bra gikk det. Det ble både spillemål og straffescoring i løpet av den tiden hun var utpå. På kanten spilte hun mot et annet stjerneskudd, Tuva Høve, som er ny hos Vipers denne sesongen. Helt på tampen kunne det blitt ett mål til, men da sto målvakten i veien. Skuddet gikk via keeper og i stanga.

Mia Vik Gabrielsen gikk glipp av noen kamper og blant annet Lerøyserie-kvalifisering på grunn av karantene, men onsdag var hun tilbake og fikk verdifull spilletid mot Vipers.

Helt på tampen av 1. omgang måtte Tiril Merg ut med skade, og etter pause måtte også Ragnhild Valle Dahl hos Vipers forlate banen med skade.

Vipers scoret dobbelt så mange mål som Larvik i det femte møtet mellom lagene i turneringen. To ganger har lagene nå slått hverandre ut på vei til finalen, mens Larvik har en av sine 17 finaleseirer mot dagens motstander, i 2010/11-sesongen.

Tre ganger tidligere har Larvik blitt slått på vei til finalen ut av turneringens vinner. Det kan fort skje i år også. Det er i hvert fall ikke noe dårlig tips at Vipers blir å finne i NM-finalen 29. desember.

Fakta fra kampen finner du her