Slapp inn for mange mål

Larvik-jentene var på hugget etter den fine innsatsen mot Flint. Men selv om det lenge var jevnt i Bergen, var det Tertnes som sto igjen med poengene.

Begge lag sto med én seier og tre tap før kveldens møte.

Tertnes rykket opp sammen med Larvik i 1992 og spiller sin 30. sesong på rad i eliteserien denne sesongen. Etter 28 år i Haukelandshallen flyttet klubben inn i Åsane Arena høsten 2020.

Tiril Merg åpnet målene i kampen og fortsatte den fine innsatsen fra sist. Hun ble etter kampen kåret til Larviks beste spiller.

Lagene fulgte hverandre jevnt. Guro Ramberg satte inn 4-4, sesongens 100. scoring i eliteserien.

Det skilte aldri mer enn to mål mellom lagene, før Tertnes gikk opp i 11-8 i det 22. minutt. Larvik kom seg imidlertid à jour og lagene gikk til pause på 15-15.

Victoria Solli Berg sto bra, og reddet blant annet tre straffekast etter at hun overtok plassen fra Alma Grizović.

Etter pause klarte hjemmelaget å komme opp i en fire måls ledelse i løpet av det første kvarteret.  klarte. Hjemmelagets ledelse økte og Larvik tok time out.

Det ble mer offensivt forsvarsspill i siste del av omgangen, uten at det bidro til å minske avstanden til Tertnes.

Larviks toppscorer med åtte mål, Tirill Mørch, reduserte i sluttminuttene til 32-27 – Larviks scoring nummer 2500 mot Tertnes i løpet av 83 kamper.

– Vi hadde en gyllen mulighet til å ta poeng i dag, etter den gode prestasjonen sist. Jeg synes det er bra med 29 scoringer, men med 35 mål bakover blir det vrient. Kombinasjonen målvakt/forsvar holdt ikke i dag, sa Larvik-trener Eirik Haugdal til Direktesport etter kampen.