Foran i nesten hele 1. omgang – Larvik

Foran i nesten hele 1. omgang

Det ble klart tap til slutt, 20-36, men før pause var det Larvik som hadde styringen da de gjestet Vipers onsdag kveld.

Larvik ledet 3-1 etter 10 minutter. Hjemmelaget klarte ikke å score på tre straffekast i løpet av de åtte minuttene mellom Vipers’ første og andre scoring.

Esmeralda Fetahovic hadde mange gode redninger fra start, og ble til slutt kåret til Larviks beste spiller i kampen.

4-7 ble 7-7 for Vipers, før Astrid Løke igjen økte Larviks ledelse – hennes første scoring i eliteserien.

På det fjerde straffekastet lyktes det Vipers å score til 8-8, men Tiril Merg sørget for ny Larvik-ledelse.

Først på 10-9, fire minutter før pause, var det første gang Vipers var i føringen siden 1-0.

Larvik brukte flere unge spillere, som fikk mye spilletid. I de siste minuttene inn mot pause sto laget med Astrid Løke, Thea Bakås, Tiril Merg, Emma Helland-Døvle, Maja Sæteren og Alvilde Hegge ute på banen.

Tirill Mørch scoret to og rundet 100 mål for Larvik denne sesongen. Samtidig rundet hun 300 mål i karrieren.

Slik kan du se håndball på TV neste sesong

Etter pause fant Vipers igjen seg selv, og fem minutter ut i omgangen var hjemmelaget plutselig åtte mål foran, 18-10. Det tok sju minutter før Larvik scoret etter sidebytte.

Utover i 2. omgang kom også Mie Rakstad på banen, og gjorde seg umiddelbart bemerket med en flott scoring.

Vipers var ikke formelt klar som seriemester etter seieren, men senere på kvelden tapte Storhamar for Sola og nå kan ikke lenger Hamar-laget hente igjen sørlendingene.

Ravens slo Aker og nærmer seg Fana, som spilte uavgjort mot Fredrikstad. Avstanden opp til laget fra plankebyen, som i øyeblikket ligger over kvalifiseringsstreken, økte dermed med ett poeng.

Byåsen vant mot Oppsal onsdag kveld, og passerte Larvik på tabellen.  Lørdag kl. 16.00 jakter Larvik på viktige poeng i Jotron Arena, også mot Oppsal.

Emma Helland-Døvle, som fikk sine første minutter på banen i forrige kamp, fikk mye spilletid og scoret også sitt første mål i eliteserien på tampen av oppgjøret.