Endelig seier i en jevn kamp – Larvik
Sofie Løwe. Foto: Svein André Svendsen

Endelig seier i en jevn kamp

Larvik HK knekte koden og vant den uhyre jevne og spennende kampen mot Tertnes. Seier 30-27 ga viktige poeng når laget nå er i gang med klatringen på tabellen.

– Vi forventet en jevn kamp. Det var veldig deilig at det var vi som lå foran, og til slutt trakk det lengste strået. Det viktigste var kanskje at vi holdt hele veien inn, sier Sofie Løwe.

Både mot Byåsen og Fana i høstsesongen så det lenge ut til å bli seier, men begge oppgjørene endte uavgjort. Mot Tertnes fant Larvik-spillerne løsningen på å vinne de jevne kampene.

Hun forteller at det var nervepirrende at lagene hele tiden fulgte hverandre i målprotokollen, men at de ikke kunne tenke for mye på det, men heller «gunne på».

– Det var veldig gøy å få høyt tempo. Vi sto tidvis veldig bra i forsvar og da fikk vi mange kontringer. Vi vant mye på at forsvaret var bra, så vi fikk løpt inn noen enkle mål. Det hjelper veldig, bemerker Sofie Løwe.

For sin egen del satt etter hvert skuddene i mål.

– Jeg slet litt i starten, men det løsnet etter hvert. Det var mange som sto bra frem i dag, og det ble en skikkelig lagseier, sier hun.

Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

Med 11 mål mot Tertnes ble det ny personlig rekord for Guro Ramberg. Hun har aldri scoret så mange mål i samme sesong for Larvik Håndballklubb.

Nå står Larviks toppscorer denne sesongen med 85 mål så langt – da har hun totalt 192 mål i Larvik-drakta.  

Det er ikke mange målene som skal til for at hun klatrer inn blant topp 40 i Larvik Håndballklubbs historie – og det er sannsynlig at det kan skje om kort tid.

Fakta fra kampen finner du her

Perfekt helg for Larvik Håndballklubb: Lørdag vant J18 begge sine kamper i Lerøyserien

Foto: Svein André Svendsen
Foto: Svein André Svendsen