Tapte i sluttminuttene – Larvik
Amanda Kurtovic. Foto: Svein André Svendsen

Tapte i sluttminuttene

Det ble en jevnspilt kamp mot Tertnes i Bergen. Larvik var i ledelsen til det gjensto ti minutter. Da fikk hjemmelaget overtaket og vant til slutt 30-27.

Lagene fulgte hverandre i målprotokollen det første snaue kvarteret, helt til Andrea Rønning sendte ballen over hele banen og i tomt mål etter 14 minutter til ledelse 8-6. Det var første gang det skilte mer enn ett mål mellom lagene.

Tertnes fulgte opp med tre mål på rad og overtok ledelsen igjen.

Amanda Kurtović ble omgangens mestscorende Larvik-spiller. Hun satte inn sitt sjette for dagen da hun igjen sendte Larvik to mål foran, 12-10, i minuttene inn mot pause.

Larvik jobbet godt i forsvar og var to ganger oppe i tre måls ledelse før sidebyttet, men avstanden til pause var på to mål – ledelse 14-12.

Det fortsatte jevnt også etter pause, men til forskjell fra 1. omgang var Larvik i ledelsen med ett til tre mål foran, til det var ti minutter igjen av omgangen. Da utlignet Tertnes til 24-24.

Tertnes tok deretter ledelsen for første gang etter pause og overtok initiativet i kampen. Fire minutter før slutt ledet hjemmelaget plutselig med tre mål og Larvik tok timeout og la om til sju mot seks.

Det hjalp dessverre ikke, og Tertnes kunne innkassere sesongens første poeng etter seier 30-27.

– Vi manglet litt i dag, og kom oss ikke til gode nok muligheter. Vi ledet med to, men så snudde de og var tre mål foran. Det var der det ble avgjort, sa Larvik-trener Eirik Haugdal i et intervju vist på TV 2 Play.

Larviks beste spiller i oppgjøret ble Amanda Kurtović, kåret av en jury i hallen.

Fakta fra kampen

Etter kampen i Bergen er det nå internasjonal uke. Landslaget forbereder seg til EM med tre kamper i Golden League i Danmark.

Tirill Mørch drar med rekruttlandslaget til kamper mot Nord-Makedonia og Polina Gencheva drar på landslagssamling i Bulgaria.